2020-01-23, 14:03
Tak , dlatego napisałem że prawdopodobna przyczyna opisanych przypadków z szybowcem i helikiem . Jak się do końca nie jest w stanie zdiagnozować przyczyny , to wziąłem i ten przypadek z D16 EU pod uwagę . Podejrzewałem awarię , przegrzanie układu BEC w ESC , po kraksach jak podszedłem bliżej , wszystko w modelach działało . ESC powymieniałem i więcej problemów nie zauważyłem . Ster kierunku w szybowcu , po tym długim spacerze , już wychyliłem .
Odnośnie helika , zawsze się zastanawiałem jakie ustawienia wybrać dla trybu failsafe . Jak latało się z flaibarem to ciężko było wybrać jakieś sensowne ustawienia . Od niedawna latam na systemie FBL MSH Brain , i tutaj już można ustawić zasugierowane wyżej ustawienia . Ale zamiast rescue ( model w tym trybie nabiera jeszcze wysokości ) lepiej autolevel , tylko taka moja sugestia .
Odnośnie helika , zawsze się zastanawiałem jakie ustawienia wybrać dla trybu failsafe . Jak latało się z flaibarem to ciężko było wybrać jakieś sensowne ustawienia . Od niedawna latam na systemie FBL MSH Brain , i tutaj już można ustawić zasugierowane wyżej ustawienia . Ale zamiast rescue ( model w tym trybie nabiera jeszcze wysokości ) lepiej autolevel , tylko taka moja sugestia .