2020-01-24, 03:11
Cytat: 19 godzin temu, mundek napisał:
Odnośnie helika , zawsze się zastanawiałem jakie ustawienia wybrać dla trybu failsafe . Jak latało się z flaibarem to ciężko było wybrać jakieś sensowne ustawienia . Od niedawna latam na systemie FBL MSH Brain , i tutaj już można ustawić zasugierowane wyżej ustawienia . Ale zamiast rescue ( model w tym trybie nabiera jeszcze wysokości ) lepiej autolevel , tylko taka moja sugestia .
Rescue działa też w inverted, najpierw nabierając wysokości. Można regulować czas, przez jaki jest aplikowany pozytywny (lub negatywny) pitch, wiec za wiele wysokości nie nabierze, a może to zatrzymać utratę wysokości, jeśli model opadał. Więc jakiś kompromis. Przydało by się mieć rescue normalne, pod przełącznikiem i oddzielne rescue dla failsafe (np. zawsze odwracający heli i z krótszym albo zerowym czasem wznoszenia). Nie wiem, czy aktywacja auto-poziomowania odwróci model będący w inverted...
Cytat: 19 godzin temu, komarkus napisał:
I jeszcze sprostowanie. Wyżej napisałem, że dla RX8R (Pro) jest dostępny ACCESS, na razie nie ma, choć dla RX6R i RX4R jest.
Wszyscy czekają na RX8R Pro :).
Do niedawna był jeszcze XM+, ale już nie ma. Zapewne zabrakło miejsca w pamięci jego flash na firmware ACCESS 1.1.3+.