2020-09-17, 14:03
Cześć!
Pacjenci:
- odbiornik R9 mini połączony do FC przez sbus.
- Taranis QX7 (EU-LBT) z modułem dalekieg zasiegu R9M. Oba w wersji access z najnowszą wersją oprogramowania.
Udało mi sie zarejestrować i zbindować odbiornik z aparaturą. I tu zaczynają się schody. Za raz po zbindowaniu zapala mi się czerwona dioda i świeci się cały czas. Z tego co jest napisane z załączonej instrukcji wynika, że jest ciągle w trybie failsafe. Dodatkowo po podłączeniu do betaflight nie reagują żadne kanały.
Z dodatkowych informacji:
- miernik pokazuje mi, że odbiornik dostaje prąd 5V
- częstotliwość ustawiłem na 868MHz
- próbowałem połączenia z FC prze sbus in oraz sbus out. w każdym wypadku taki sam objaw.
- w FC UART port mam prawidłowy
- w betaflight, w zakładce receiver mam ustawiony SBUS
- z brak czasu nie lutowałem jeszcze odbiornika na f.port/s.port
- mój FC to: JHEMCU SIF4
Wie ktoś z Was o co może chodzić? Bo mi już skończyły się pomysły
Pacjenci:
- odbiornik R9 mini połączony do FC przez sbus.
- Taranis QX7 (EU-LBT) z modułem dalekieg zasiegu R9M. Oba w wersji access z najnowszą wersją oprogramowania.
Udało mi sie zarejestrować i zbindować odbiornik z aparaturą. I tu zaczynają się schody. Za raz po zbindowaniu zapala mi się czerwona dioda i świeci się cały czas. Z tego co jest napisane z załączonej instrukcji wynika, że jest ciągle w trybie failsafe. Dodatkowo po podłączeniu do betaflight nie reagują żadne kanały.
Z dodatkowych informacji:
- miernik pokazuje mi, że odbiornik dostaje prąd 5V
- częstotliwość ustawiłem na 868MHz
- próbowałem połączenia z FC prze sbus in oraz sbus out. w każdym wypadku taki sam objaw.
- w FC UART port mam prawidłowy
- w betaflight, w zakładce receiver mam ustawiony SBUS
- z brak czasu nie lutowałem jeszcze odbiornika na f.port/s.port
- mój FC to: JHEMCU SIF4
Wie ktoś z Was o co może chodzić? Bo mi już skończyły się pomysły